Corona en de openbare ruimte: hoe verder?

Nu de eerste coronagolf bedwongen is, is er gelegenheid tot reflectie en vooruitkijken: hoe bracht de openbare ruimte het er vanaf en hoe gaan we de versoepeling in goede banen leiden? Vereniging Stadswerk heeft samen met diverse professionals inzichten en ervaringen verzameld en gedeeld. Een impressie.

Lees hier het hele artikel.

COVID Mobility Works: worldwide mobility initiatives

COVID Mobility Works is an independent platform dedicated to collecting, synthesizing and sharing mobility initiatives that are keeping the world moving during the COVID-19 pandemic. The goal of this platform is to help policymakers, innovators, researchers and advocates rise to the challenge of creating more resilient, inclusive, and sustainable transportation systems for all.

Amerikaanse inspiratie voor openbaar vervoer

De Amerikaanse vereniging voor openbaar vervoersdiensten (National Association of City Transportation Officials – NACTO) heeft een pagina op hun website ingericht met richtlijnen en toolboxes voor het regelen van openbaar vervoer in tijden van COVID-19.

Vijf tips voor slimmere afstelling verkeerslichten in coronatijd

De mobiliteit verandert momenteel snel en ingrijpend. Zo is het gebruik van de auto sterk afgenomen en is er een toename van het aantal fietsbewegingen. Als wegbeheerder worstel je wellicht met de vraag op welke wijze je de verkeerslichten kunt bijstellen om het verkeer slimmer te regelen in deze bijzondere tijd. Samen met zijn collega’s heeft Marcel Kant (Royal HaskoningDHV) vijf tips op een rij gezet om jou hierbij te helpen.

Lees hier het artikel.

>