Achtergronden monitoring mobiliteit COVID-19

Coronaprotocol voor brede mobiliteitssector

De achtergrondrapportage heeft als doel 1x per week inzicht te geven in de ontwikkeling van verkeer en vervoer (nationaal en internationaal) ten tijde van de coronacrisis en daarna. Hierbij wordt breed gekeken naar verkeersafwikkeling, reisgedrag, milieu en vervoermiddelen.

Meest recente versie: 23 oktober 2020

Corona en de openbare ruimte: hoe verder?

Nu de eerste coronagolf bedwongen is, is er gelegenheid tot reflectie en vooruitkijken: hoe bracht de openbare ruimte het er vanaf en hoe gaan we de versoepeling in goede banen leiden? Vereniging Stadswerk heeft samen met diverse professionals inzichten en ervaringen verzameld en gedeeld. Een impressie.

Lees hier het hele artikel.

COVID Mobility Works: worldwide mobility initiatives

COVID Mobility Works is an independent platform dedicated to collecting, synthesizing and sharing mobility initiatives that are keeping the world moving during the COVID-19 pandemic. The goal of this platform is to help policymakers, innovators, researchers and advocates rise to the challenge of creating more resilient, inclusive, and sustainable transportation systems for all.

Delftse Tegels – Samen ruimte maken

De gemeente Delft heeft een multidisciplinaire groep samengesteld vanuit de organisatie die hebben gewerkt aan het afwegingskader voor de lange termijn. De basis voor dit document was de menukaart van de gemeente Amsterdam. Voor de realisatie van de maatregelen ontbrak er voor hun gevoel een afwegingskader. Ook hebben ze de menukaart van Amsterdam omgezet naar Delft.

Deze documenten bevinden zich nog in conceptfase. Voor vragen hierover kan er contact worden opgenomen bij de gemeente Delft.

VNG dialoog Coronatijd – openbare ruimte

Na aanleiding van de laatste coronaconferentie van minister president Mark Rutte werd Stadswerkdirecteur Maarten Loeffen samen met Syan Schaap,  directeur Event Safety Institute & Crowd Professionals, gevraagd om de consequenties voor gebruik openbare ruimte toe te lichten. 

Samen met gespreksleider Ruben Maes nemen ze in deze VNG dialoog alle aspecten van de openbare ruimte in coronatijd door en maken een doorkijkje naar de toekomst.

Corona en handhaving

Om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk tegen te gaan, heeft de regering noodmaatregelen getroffen. Deze noodmaatregelen zijn sinds 15 maart 2020 door middel van een noodverordening in werking getreden. Evenementen zijn afgelast en veel horecagelegenheden en sportclubs hebben hun deuren moeten sluiten.

De noodverordening wordt door het versoepelen van de maatregelen steeds weer aangepast. Voor handhavers is het van belang om op de hoogte te blijven van de actuele wettelijke regels, dus ook na het versoepelen van de maatregelen. Op deze pagina kunnen handhavers en leidinggevenden van handhavers actuele informatie en praktijkvoorbeelden vinden met betrekking tot de regelgeving en naleving van de coronamaatregelen.

Monitor Stedelijke Mobiliteit

De monitor stedelijke mobiliteit heeft als doelstelling:
– Inzicht in de ontwikkeling van de stedelijke mobiliteit
– Inzicht in knelpunten en maatregelen op gemeentelijk niveau

>