December feestmaand, tips om drukte te spreiden

December, bij uitstek de maand waarin we in groten getalen de winkels opzoeken. Voor de sint- en kerst cadeautjes, het kerstdiner, de oliebollen voor oud & nieuw. Of gewoon om de sfeer rondom de feestdagen te proeven.

VNG
Om de drukte door de inkoop van levensmiddelen in december te reguleren hebben gemeenten diverse mogelijkheden. VNG geeft een aantal tips en deelt het model-gedoogbeslissingen die nodig zijn om te kunnen komen tot een formeel besluit van de gemeente.

Rijksoverheid
Rijksoverheid heeft een toolkit opgezet die aandacht schenkt aan hoe we het beste en meest voorbereid kunnen gaan winkelen om ervoor te zorgen dat we niet allemaal tegelijk de binnenstad of het winkelcentrum in gaan.
Winkelen of boodschappen doen? Lees de tips op Rijksoverheid.nl
Deel dit vooral als overheden ook op je eigen kanalen.

Gemeente Utrecht
Utrecht heeft de site Kies je winkel moment ingericht. Ze willen er alles aan doen om het voor bezoekers zo veilig, verantwoord en gastvrij mogelijk te maken. Eén van de genomen maatregelen is dus het spreiden van bezoekers.

Ondernemers Assen
Een videoboodschap op Facebook dat is hoe de ondernemers in de gemeente Assen het winkelend publiek oproepen om eerder de december inkopen te doen om zo de drukte te spreiden en de veiligheid te verhogen.

Gemeente.nu
Druktemeters, campagnes en meer lees je terug in het artikel op gemeente.nl: Decemberdrukte in de winkelstraat reguleren

Welke tips wil jij meegeven? Info@maaksamenruimte.nl