Inspiratie

Een verzameling beeldmateriaal, nieuws, achtergrondinformatie en meer.


Dutch Design Week: een ‘corona-proof’ openbare ruimte. Innovatie, kunst, technologie kwam in oktober allemaal samen in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week. Het is het grootste designfestival van Noord-Europa. Ontwerper Govert Flint werkt aan een pandemie proof openbare ruimte. Hij vertelt erover bij De Nieuws BV op radio 1.

1,5 meter nudging in de openbare ruimte. Nudging, de methode om met ‘een klein duwtje in de rug’ bepaald gedrag te bevorderen. Gemeente Amsterdam heeft er in het kader van de 1,5 meter samenleving een mooi overzicht van gemaakt.
Doe hier je inspiraties op.

Door corona moest de skatebaan in Zutphen helaas sluiten. Na de versoepeling van de maatregelen heeft burgemeester Annemieke Vermeulen de skaters uitgenodigd om met haar in gesprek te gaan, zodat de skatebaan weer open kon. In deze vlog is te zien hoe dat is verlopen.


De fiets is belangrijker dan ooit. Maar… hoe zorg je dat iedereen veilig en coronaproof kan fietsen? De Fietsersbond pleit onder andere voor het verlagen van de snelheid binnen de bebouwde kom.

“Terug naar buiten, terug naar elkaar”

Jet bussenmaker en floris alkemade

Hoe voorkom je knelpunten in de anderhalvemetersamenleving?‘ – Een artikel met uitleg over de druktemonitor van de provincie Utrecht.

“Nudging in tijden van corona”

Koen Bandsma

“Is de triomf van de stad ten einde?”

Michiel Couzy

Een reliëfkaart met QR-codes, die scan je met de telefoon en dan hoor je een beeldbeschrijver vertellen over de locatie. Zo kunnen ook blinden en slechtzienden een stadswandeling doen.