Nieuw op Maak Samen Ruimte: Het MaatregelenVizier

De website www.maaksamenruimte.nl is dé verzamelplaats van alle door gemeenten genomen en toegepaste maatregelen in de openbare ruimte van de afgelopen maanden. Je kunt daar grasduinen voor ideeën en uitvoering. Op basis van de behoeften en ervaringen van bezoekers hebben we het zoeken naar maatregelen nog eenvoudiger gemaakt. Je wilt immers snel en eenvoudig een oplossing vinden voor jouw probleem en plaatselijke situatie.

Vanaf het moment dat de COVID-19 uitbraak uitgroeide tot een pandemie hebben we allemaal te maken met vele verschillende maatregelen in de openbare ruimte: plaatsgebonden maatregelen, seizoensgebonden maatregelen, doelgroep gebonden maatregelen enzovoorts. En helaas hebben we deze maatregelen nog steeds hard nodig. Inmiddels zitten we weer 5 weken in een ‘lockdown’. Vooral de binnensteden hadden de afgelopen weken te kampen met grote toestromen van winkelend publiek, recent tijdens ‘Black Friday’ en Sinterklaas en in de voorbereiding richting kerst en nieuwjaar.

De verzamelde publicaties op MaakSamenRuimte zijn nu zorgvuldig ontrafeld zodat de individuele maatregelen beter in beeld komen en vindbaar zijn. Als gebruiker van de MaatregelenVizier kan je zoeken op basis van doelgroepen (5), locaties c.q. bestemmingen (13) en op type maatregel (8). Het is ook mogelijk om op 1 of meerdere categorieën tegelijk te filteren.

De zoekresultaten worden overzichtelijk en gebruiksvriendelijk weergegeven. Om je te helpen wordt, waar mogelijk, ook de pagina / positie in het betreffende document getoond. Dit zodat je niet eerst het hele document hoeft te lezen of te scannen om de goede maatregelen te vinden. Het is nu dus nog eenvoudiger om gericht naar de verschillende maatregelen te zoeken en het kost nu ook veel minder moeite om ze daadwerkelijk te vinden in de stapel van verzamelde publicaties en documenten.

Ga naar het MaatregelenVizier