Crisis in tijden van crisis

De afgelopen maanden is Nederland druk geweest met de inrichting van de openbare ruimte passend bij de 1,5 meter samenleving ontstaan door COVID-19. Een positieve aanpak om met elkaar te zorgen voor ruimte, kansen en het bieden van perspectief voor de inwoners van heel Nederland.
Ook op Maak samen ruimte hebben we veel kennis, ervaringen en inspiratie met elkaar gedeeld. Door met elkaar in gesprek te zijn en van elkaar te leren zagen we ook de kansen en mogelijkheden die een crisis ons biedt. Wat de toekomst ons kan brengen en hoe wij onze openbare ruimte anders moeten en willen gaan gebruiken en inzetten.

Wat doet ons openbare ruimte hart dan zeer als we de beelden zien van de afgelopen dagen. Crisis in tijden van crisis.  
Rellen in onze zo geliefde openbare ruimte. Met zorg ontworpen, ingericht en beheerd en nu vernield door frustratie en kwaadheid.

Hoe kon dit zo gebeuren? Daarop hebben wij het antwoord niet. Wel willen we met dit bericht de 2 kanten van een crisis in tijden van een crisis laten zien. We delen een aantal nieuwsitems.

Het is onze stad, onze openbare ruimte
Inwoners van Nederland laten zien dat ze de rellen in Nederland niet tolereren. Zo ontstaan er meerdere mooie initiatieven om zowel de openbare ruimte weer ‘toonbaar’ te maken als de medemens die hard getroffen zijn te helpen.
Ook daar is Nederland groot in, samen sterk staan. En dat in een tijd dat de boog al zo lang gespannen staat. Dat is indrukwekkend om te zien en duwt de ellende hopelijk zo snel mogelijk naar de achtergrond. Samen maken we weer ruimte voor elkaar!

Hieronder een kleine greep uit de initiatieven die zijn ontstaan na de rellen: