Terugkijken Webinar ‘De adaptieve buitenruimte’

Afgelopen donderdag 14 januari heeft het Webinar: De adaptieve buitenruimte plaatsgevonden met sprekers Sander Klaassen, senior landschapsarchitect bij de gemeente Rotterdam en Gijs Wolfs, Stedenbouwkundige en founding partner bij wUrck architectuur.

BEKIJK HIER HET WEBINAR TERUG

Achtergrond informatie webinar
Hoe werk je aan de wendbaarheid – en daarmee de weerbaarheid – van de stad? Wat leren de ervaringen met de 1,5-meter-maatregelen ons? Sander Klaassen en Gijs Wolfs hebben de deelnemers meegenomen in de wereld van adaptiviteit. Want dat onze openbare ruimte tegen een veranderend gebruik bestand moet zijn heeft 2020 ons wel laten zien.

Sprekers
Sander Klaassen is werkzaam als senior landschapsarchitect bij de gemeente Rotterdam. Hij heeft van dichtbij kunnen zien hoe ruimte voor rust en beleving belangrijker is geworden in de buitenruimte. Maar waar haal je meer ruimte vandaan? En welke processen en projecten zijn in een stroomversnelling terechtgekomen? Ook gaat Sander in op de waarde van het experiment en waarin kansen liggen voor de stad.

Gijs Wolfs is stedenbouwkundige en founding partner bij wUrck architectuur. In zijn presentatie bespreekt hij het project Vestdijk. Dit project, dat begon om de luchtkwaliteit in Eindhoven te verbeteren, kenmerkte zich door een integrale aanpak. Met slimme, innovatieve oplossingen zijn thema’s zoals vergroening, klimaatbestendigheid en flexibelere gebruiksmogelijkheden tegelijkertijd aan de orde gekomen.

Maak Samen Ruimte
Dit webinar is mede gepresenteerd in het kader van maaksamenruimte.nl. Maak Samen Ruimte is een initiatief van VNG, Stadswerk en CROW om slim kennis te delen over de inrichting van de 1,5-meter-samenleving. Zo willen wij gemeenten en andere overheden ondersteunen bij het bruikbaar én leefbaar houden van de openbare ruimte.