Gevoelsmatige weerstand tegen reizen met OV

Waarom we wel drukke natuurplekken en winkelcentra bezoeken maar weerstand hebben tegen het gebruik van het nu zo rustige OV?
“Ik zou me nu in het ov veiliger voelen dan in de supermarkt”, zegt verkeerspsycholoog Kirsten van Merwijk in het artikel ‘Waarom de ov-reiziger waarschijnlijk wel terugkeert’.

Een interessant artikel dat in gaat op de veiligheid in het OV en met name het wel of niet 1,5m afstand kunnen houden en het ‘slechte imago’ dat is ontstaan door de oproep om niet met het OV te reizen in coronatijd.
Maar gelukkig is het niet alleen maar kommer en kwel voor de OV-autoriteiten. Deze nieuwe situatie geeft ook ruimte om kritisch te kijken naar vraag en aanbod en om de voordelen van reizen met het OV te benadrukken.

Kirsten benadrukt tot slot de grote rol van de autoriteiten in de beeldvorming. “Als overheden en werkgevers ov-gebruik niet meer actief afraden maar juist actief gaan aanraden, dan helpt dat enorm. En als werkgevers openstaan voor meer flexibele werktijden en thuiswerken, maakt dat het ov rustiger en comfortabeler. Dat kan een positieve stimulans zijn.”

Lees het hele artikel op Mobiliteitsplatform.nl