Maak het terrassenbeleid gereed voor komende lente

De sneeuw smelt langzaam weg, een waterig zonnetje komt door en stiekem kijken we, na deze mooie winterse week, uit naar het voorjaar. Met daarbij de hoop dat het voorjaar ons meer moois gaat brengen naast het weer. We hebben behoefte aan meer bewegingsvrijheid, het afzwakken en zelf afscheid nemen van de corona-pandemie. En daar op proosten op een terrasje.

Ruimte
Nederland is toe aan ruimte zowel voor bezoekers van de terrassen als voor de horecaondernemers zelf. Daarom willen gemeente klaar zijn voor een veilig terrassenseizoen voor aankomend voorjaar en is het nodig dat er nu al gestart wordt met deze voorbereidingen.

Het terrassenbeleid moet gereed zijn voor de komende lente. Dat is een oproep van zeven Utrechtse partijen om te voorkomen dat wat in het voorjaar van 2020 niet lukte. Namelijk het niet ruim op tijd uitsluitsel geven aan ondernemers over verruimingsmogelijkheden voor terrassen. Daarom trekken zij nu ruim op tijd aan de bel.

Daarnaast moeten de horecaondernemers weten waar zij precies vergunningen voor moeten aanvragen en dat er nagedacht wordt over alternatieven mocht een groot terras niet mogelijk zijn.

Informatie terrasbeleid
Een aantal gemeente delen al informatie over het terrassenbeleid.
We zijn benieuwd hoe jouw gemeente dit oppakt? Is jouw gemeente hier al mee bezig? Of varen ze verder op de afspraken van voorjaar 2020?
Laat het ons weten bij het LinkedIn bericht op Maak samen ruimte:
https://bit.ly/3u5PZ7w