Praktische richtlijnen om basisscholen te openen

Maandag 8 februari gaan de deuren van de basisscholen in Nederland weer open. Dat roept bij velen gemengde reacties op. Natuurlijk willen we allemaal, en de kinderen zelf al helemaal, dat ze weer fijn naar school kunnen. Maar er zijn veel vragen over de veiligheid en uitvoerbaarheid van bepaalde protocollen. Daarom hier een aantal zaken op een rijtje.

Praktische richtlijnen
Het ministerie van OCW heeft, samen met de vertegenwoordigers van leraren, schoolleiders en schoolbesturen, praktische richtlijnen opgesteld waarmee de basisscholen open kunnen vanaf 8 februari. Onderwerpen die aanbod komen zijn o.a. brengen en ophalen, mondkapjes en werken in kleine groepjes.

Toolkit verantwoord naar school
De Rijksoverheid heeft vorig jaar mei een praktische toolkit met posters, spuitsjablonen en social media posts ontwikkeld voor gemeenten, verkeersregio’s en scholen. Zij kunnen hiermee┬áhet verkeer wijzen op de geldende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze zijn nog steeds beschikbaar via Rijksoverheid.nl
Hoe toe te passen? Bekijk de gebruiksinstructie toolkit verantwoord naar school.

Interessant nieuws
Voor de heropening van de scholen in mei 2020 is er al veel onderzocht en gepubliceerd waar het gaat om veiligheid in het schoolgaande verkeer. Dit nieuws delen we graag weer omdat dit nog steeds relevant, bruikbaar en toepasbaar is.
Kiss & bike zone voor als de scholen weer open gaan
Verkeersmaatregelen rond opstarten basisonderwijs
Inrichting van schoolstraat kan terugkeer naar de basisschool ondersteunen