Routekaart coronamaatregelen – update

De routekaart coronamaatregelen heeft een update gehad. De routekaart laat zien welke maatregelen nodig zijn als er meer of minder besmettingen zijn. In de nieuwe routekaart gaat versoepelen van maatregelen altijd in kleine stapjes. Terwijl het invoeren van nieuwe maatregelen juist snel gaat.

Er is een routekaart voor bestuurders en er is een routekaart voor het publiek. De publieksversie toont de maatregelen voor alle inwoners van Nederland. De bestuurdersversie is uitgebreider en is bedoeld voor burgemeesters, voorzitters van veiligheidsregio’s en andere bestuurders.

Wat is ge-update?

De volgende punten zijn veranderd in de nieuwe routekaart:

  • Met de nieuwe routekaart kan de overheid verzwaren én versoepelen.
  • Er staan meer maatregelen in de routekaart.
  • Er staan meer maatregelen in de lagere risiconiveaus, zodat een versoepeling niet voor meer besmettingen zorgt.
  • De maatregelen gelden op landelijk niveau en niet op regionaal niveau.

Bekijk hier de complete informatie over de update van de routekaart.

Bron afbeelding: Rijksoverheid.nl