Samen genieten van het winterweer

Het winterse weer en de sneeuwval maakt wat los in Nederland. Dromen over een Elfstedentocht, mogelijk aangepaste schaatstochten. Het weer is er klaar voor maar helaas de huidige coronaomstandigheden niet.

Schaatsen, schaatsbanen, sneeuw en winterweer
Daarom toch extra aandacht voor de huidige maatregelen. De oproep blijft om zo min mogelijk mensen te ontmoeten en de reisbewegingen te beperken. Onder de huidige regels mag je naar buiten met mensen van je eigen huishouden. Of met 1 persoon van buiten je eigen huishouden, waarbij je onderling 1,5 meter afstand houdt. Deze regels gelden dus ook voor schaatsen, sleeën en andere activiteiten in de sneeuw.

Rijksoverheid heeft een aantal veelgestelde vragen op een rijtje gezet.
Bekijk ze hier.

Belangrijkste conclusie is: Ook in de kou kan het coronavirus overspringen.