Praat je mee: Case Nijmegen opening terrassen

De gemeente Nijmegen maakt zich zorgen over het moment waarop de terrassen weer open mogen.

Nu iedereen de corona maatregelen langzamerhand meer dan zat is, hunkeren mensen weer naar meer vrijheid in de openbare ruimte en het genieten op terrassen.
Een voorbode hiervan was de afgelopen tijd al te zien in het Vondelpark in Amsterdam en in het Nijmeegse Kronenburgerpark. Grote groepen mensen die te weinig afstand houden en genieten van een biertje-to-go. Deze situaties zijn ongewenst.

Zorgen Nijmegen
De zorg van Nijmegen zit in het feit dat – bij het weer opengaan van de terrassen – de oorspronkelijke maatregelen zoals we deze vorig jaar met zijn allen hebben bedacht niet meer zullen werken.

Werden de maatregelen vorige jaar nog door 75% van de Nederlanders gedragen, zien we nu dat de steun fors terugloopt naar ca. 45%. Dit zal naar verwachting ook betekenen dat mensen zich minder aan de maatregelen zullen gaan houden.

De uitdaging is nu hoe we de openstelling van terrassen en parken zodanig kunnen begeleiden dat er sprake is van dosering en spreiding in de openbare ruimte.
Maar wel op een manier die natuurlijk aanvoelt en niet belerend is. Maar hoe doen we dat?

Doe mee met de online sessie
Onder de noemer ‘twee weten meer dan een’ willen we op woensdag 24 maart van 10.00 – 11.30 uur, deze case van Nijmegen bespreken. En daar nodigen we jou ook voor uit.
Wie heeft al ideeën om alles in goede banen te leiden en wat zou de rol vanuit de horeca / evenementen kunnen zijn?

Meld je aan via: info@maaksamenruimte.nl