Black Friday en handhaving 1,5m afstand houden

Het was me het weekend wel, het weekend van Black Friday. Een koopjesdag overgekomen vanuit Amerika waarop winkels stunten met prijzen voor producten. Inmiddels ook in Nederland een begrip.

Al in de aanloop naar het black Friday weekend werd er gesproken om met een mogelijk plan te komen met extra maatregelen om chaos te voorkomen. Helaas is deze chaos niet op alle plekken voorkomen. Ondanks de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven waren er veel mensen op de been en hierdoor een enorme drukte in veel binnensteden. Meerdere gemeentes hebben de winkels (eerder) gesloten. Het leek wel of corona niet bestond.

Ontwikkelingen Nederland
Om een beeld te geven van wat er dit weekend heeft gespeeld zetten we het nieuws op een rijtje. Dit geeft inzicht en moet ons ook aan het denken zetten wat te doen om dit te voorkomen bij de start van de feestmaand december. Daarnaast deelt Fred Aalders de ervaringen/feiten en cijfers van de gemeente Nijmegen van het afgelopen weekend en neemt daarin enkele tips mee voor meer spreiding van het winkelend publiek.
heb jij zelf nog nieuws om te delen vanuit je eigen gemeente? Deel dit via info@maaksamenruimte.nl

-> Ervaringen Nijmegen in feiten en cijfers

Nieuws
Black Friday in Eindhoven; alsof corona niet bestond;
Gemeente Groningen sluit straat af om corona verspreiding te voorkomen;
Burgemeesters tot wanhoop gedreven door Black Friday;
Drukte Nijmegen viel mee (Check hier de feiten en cijfers);
Acties in Dordrecht en Apeldoorn ;
Utrecht; druk maar beheersbaar;
Uitstalling en parkeerverbod gemeente Utrecht;
Eenrichtingsverkeer in Zeist en geen gl├╝hwein in Utrecht.