Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

Als het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen daalt en we de basisregels blijven volgen, kunnen we langzaam de coronamaatregelen loslaten.

De stappen zijn op hoofdlijnen en op z’n vroegst mogelijk op de datums zoals opgenomen in het stappenplan. Deze datums hangen af van het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen. Daarnaast gelden per sector voorwaarden voor opening, zoals een maximum aantal bezoekers.

Wat staat ons dan te wachten als het gaat om drukte en gedrag wanneer er weer steeds meer mogelijk is?
De Handreiking ‘Hoe bereid je je als gemeente voor op drukte en gedrag in de (binnen)stad na de lockdown?’ gaat hier op in. Bekijk de Handreiking hier.

Weer een openingsplan?
Ook zijn er kritische geluiden als het gaat om ‘weer een openingsplan’. Zoals gemeld op RTLnieuws.nl: “En weer presenteert het kabinet een openingsplan voor hoe we uit de crisis komen. Hoeveel is dit plan waard en wordt ons geen worst voorgehouden? Het RIVM had juist geadviseerd om geen datums te noemen. “Ik snap dat de overheid positief wil communiceren, maar je moet het wel kunnen waarmaken”, zegt hoogleraar gezondheidscommunicatie Bas van den Putte.” Lees hier het hele artikel van RTLnieuws.nl
Ook de NOS kopt: ‘Openingsplan kabinet is inzichtelijker dan routekaart, maar hopeloos dubbelzinnig’ en tot slot de
analyse van NU.nl: ‘Openingsplan kabinet recept voor teleurstellingen’