Vragenuurtje 22 april 14.00 uur: Komende drukte en gedrag in uw (binnen)stad

Vorige week woensdag 14 april is de Handreiking ‘Hoe bereid je je als gemeente voor op drukte en gedrag in de (binnen)stad na de lockdown?’ verschenen.

Online Vragenuurtje
Nu nodigen wij jullie namens het team van Maak Samen Ruimte uit om op donderdag 22 april van 14.00 uur tot 15.00 uur het Online Vragenuurtje over de handreiking bij te wonen. Aanmelden kan via info@maaksamenruimte.nl Er is plaats voor 50 deelnemers, meld je dus vooral aan. De eerste 50 aanmeldingen zullen de link naar het Online Vragenuurtje ontvangen. Als het animo groter is, gaan we wellicht een tweede Vragenuurtje op een nader te bepalen moment organiseren.

Gedrag na de lockdown
Het lijkt er namelijk op dat het kabinet versoepelingen in de coronamaatregelen gaat aankondigen. Daarmee rijst de vraag: hoe gaan mensen zich na de lockdown gedragen in de openbare ruimte? Welk gedrag kunnen we verwachten in de winkelstraten, parken of op het terras? Werken de oude maatregelen om 1,5 m afstand te houden en drukte te vermijden nog voldoende, of zijn ze aan vernieuwing toe? Om deze vragen te beantwoorden, publiceerde Maak Samen Ruimte de handreiking ‘Hoe bereid je je als gemeente voor op drukte en gedrag in de (binnen)stad na de lockdown?’. Heeft u de handreiking nog niet gelezen? Download deze dan hier.

Op donderdag 22  april van 14.00 – 15.00 uur zijn de auteurs Bob van Dam (D&B) en Syan Schaap (ESI) online aanwezig voor jouw vragen over de handreiking of drukte en gedrag. Lees deze vooral vooraf goed door, want dan kunnen Bob en Syan jullie vragen gericht beantwoorden. Ton Hesselmans (CROW) is de gespreksleider.

Sprekers
Bob van Dam is senior gedragspsycholoog bij onderzoek- en adviesbureau D&B en een van de twee auteurs van de handreiking. Hij vertelt enthousiast over gedrag, vanuit de overtuiging dat kennis van menselijk gedrag de sleutel is tot verandering die ertoe doet. Hij wil anderen de psychologie achter gedrag helpen te begrijpen en laten zien op welke manieren gedrag succesvol en langdurig te veranderen is. Syan Schaap is directeur en oprichter van het Event Safety Institute en de tweede auteur van de handreiking. Hij adviseert gemeenten en veiligheidsregio’s over Safety managementevenementenbeleid en Crowd Management op evenementen. 

Maak Samen Ruimte
Met het initiatief Maak Samen Ruimte bundelen VNG, Stadswerk en CROW hun krachten om gemeenten en andere overheden te ondersteunen bij de inrichting van de 1,5 meter samenleving in onze openbare ruimte.

Tijdens het Online Vragenuurtje kunt u uw vragen voorleggen aan Bob en Syan.

We hopen jullie te mogen verwelkomen!
meld je aan via info@maaksamenruimte.nl