Welke plekken zijn populair in Gelderland?

Weten of je fileloopt op de Posbank? Nieuwe kaart moet drukte in Gelderland nog preciezer weergeven.

De nieuwe ‘Druktemonitor Gelderland’, een initiatief van de provincie, geeft de drukte op ongeveer tachtig populaire Gelderse plekken weer met een online overzichtskaart. Denk aan natuurgebied de Posbank bij Rheden en de winkelcentra van grotere steden als Arnhem en Nijmegen. 

Het doel van de nieuwe druktemonitor is het spreiden van bezoekers, zegt Gelders gedeputeerde Peter van ’t Hoog. Niet alleen vanwege het coronavirus. ,,We zien in de volle breedte sowieso dat er plekken in Gelderland zijn waar het eigenlijk veel drukker is dan veel mensen prettig vinden. Terwijl er goede alternatieven in de buurt zijn, maar die kennen ze niet.’’ Ook die moet de kaart onder de aandacht brengen.

Lees het hele artikel op deGelderlander.nl

Bekijk ook nog eens de Vergelijking instrument bezoekersmanagement